Al ruim 95 jaar is Bouwbedrijf Posthumus uw partner in nieuwbouw, verbouw, restauratie en onderhoud voor zowel particulieren als de zakelijke markt. Met Friese nuchterheid zoeken wij graag samen met u naar de beste oplossing voor uw wensen. Wij denken graag mee over het totale kosten plaatje, materiaal keuze en duurzaamheid.

Bouwgarant en milieu verantwoord

Voor meer zekerheid kunnen wij onze opdrachtgevers de Bouw-Garant verzekering bieden als extra garantie. Zie ook www.bouwgarant.nl.  

Milieu verantwoord ondernemen en duurzame toepassingen in het bijzonder hebben altijd onze speciale aandacht. Wij waren deelnemer van het eerste koplopers project van Gemeente Opsterland en hebben voor onze eigen bedrijfsvoering de milieubarometer al in 2010 ingevoerd. Ons eerste warmtepomp woonhuis hebben wij al in 2005 opgeleverd & in 2007 boden wij al in onze eigen ontwikkeling woonhuizen aan met standaard Co2 gestuurd ventilatiesysteem en warmtepomp met klimaathypotheek optie aan. Wij kunnen u voorzien van Maatwerk Advies mbt. uw energiebesparing en tevens kunnen wij u begeleiden bij uw subsidie aanvraag.

Historie

In 1963 is Bouwbedrijf Hazewindus, actief sinds 1927 aan de Kerkewal 29 te Gorredijk, gekocht door Fokke Posthumus. Hiermee ontstond Bouwbedrijf F. Posthumus en het bedrijf werd gezamenlijk met Gepke Posthumus-Jansma geleid. In 1976 is het bedrijf verhuisd naar de huidige locatie aan de Molenwal 41. In 1979 volgde daar de ook de nieuwbouw van het woonhuis en kantoren.

Vanaf 1980 werkte zoon Berend Posthumus al mee in het bedrijf en vanaf 1984 kwam ook broer Bauke Posthumus in het bedrijf. In 1991 werd het bedrijf officieel overgenomen door de gezamenlijke tweede generatie. De naam werd gewijzigd in de huidige naam: Bouwbedrijf Posthumus Gorredijk BV.

Berend Posthumus heeft het woonhuis naast de zaak overgenomen toen er voor de ouders een nieuwbouwwoning in het centrum was voltooid. Bauke Posthumus is in 1988 in de woning voor de oude zaak aan de Kerkewal 29 gaan wonen, daar waar hij geboren is.

Sinds de oprichting van Bouwbedrijf Posthumus is er het nodige gebouwd, verbouwd, gerestaureerd, onderhoud uitgevoerd, geadviseerd, ontwikkeld en materiaal geleverd. Er is heel wat gecalculeerd, geoffreerd, aangenomen, besproken, berekend, aan- en uitbesteed en afgerekend. En dus is er ook heel wat ervaring opgedaan en bouwkennis vergroot in de directe omgeving.